СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:59

На Рівненщині військові перевірили на собі цілющі властивості святої води

На Рівненському полігоні військовослужбовці Збройних Сил України взяли участь у таїнстві освячення води та очистили тіло й душу через занурення в ополонку, – повідомляє АрміяInform.

За традицією військового гарнізону, на березі водойми обладнали прохід і підготували місце для купання, встановили намети для переодягання та обігріву військовослужбовців.

Настоятель храму нерукотворного образу Христа Спасителя с. Ходоси Православної церкви України протоієрей Олег Козіонов провів освячення води та благословив присутніх на продовження таїнства Хрещення й обітниці кожного перед Всевишнім.

«За традицією наших батьків та дідів, пірнаючи під воду з головою, ми оновлюємо не тільки тіло, а й душу. У такий спосіб Господь оновлює кожного з нас. Хай Всевишній дарує вам силу, наснагу й здоров’я для святої справи захисту Вітчизни», — сказав військовий капелан.

Першим пірнув у освячену воду начальник штабу — перший заступник командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Олег Мікац, слідом за ним до Християнської традиції змогли приєднатися всі охочі військовослужбовці Рівненського гарнізону.