СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:30

Пов’язані із Коломойським структури за півтора місяця подали 285 позовів щодо «ПриватБанку»

Пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським структури за грудень 2019 року і початок січня 2020-го подали 285 позовів у справах щодо державного «ПриватБанку».

Про це повідомляє «НВ.Бізнес» із посиланням на судові рішення.

Значану частину з усіх позовів, а саме 244, подали пов’язані із колишніми власниками «ПриватБанку» компанії, які напередодні націоналізації отримали позики від установи на майже 127 мільярдів гривень. Зараз сума заборгованості перед банком сягає понад 210 мільярдів гривень з урахуванням відсотків. Як зазначило видання, ці 36 компаній хочуть через суд визнати недійсними ці кредитні угоди.

Ще майже 50 позовів подали колишні акціонери банку, зокрема колишній голова правління установи Олександр Дубілет. До націоналізації йому належало 2,7% акцій. Такі самі позови подали і його заступники, яким також належали невеличкі частки акцій. Усі вони оскаржують примусову конвертацію їхніх депозитів у нові акції банку після його націоналізації. Як зазначає медіа, всі вищезгадані позови подали до Господарського суду Києва.

Ще 20 позовів у Дніпрі подали члени профспілки, що відповідає за повернення боргів, імовірно, з метою скомпрометувати чинного голову правління та наглядову раду банку. Як повідомляє медіа, інформаційно діяльність цієї профспілки підтримує народний депутат Олександр Дубінський, якого називають наближеним до самого Ігоря Коломойського. Таким чином, зазначає видання, олігарх намагається змінити керівництво банку, щоб закрити ініційовані проти нього судові процеси.