СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:13

Китайські інвестори зацікавилися Міжнародним аеропортом «Рівне»

Відповідний меморандум сьогодні, 24 січня підписали представники обласної влади та заступник генерального директора департаменту розвитку ринку Євразії POWERCHINA (Sinohydro) Чень Шицзюнь.

До слова, китайська компанія, займається не лише енергетичними проектами, а уже впродовж 10 років спеціалізується на інфраструктурних об’єктах. Аеропорти, порти, автомагістралі, швидкісні залізниці, гідротехнічні споруди в 114 країнах світу. Серед найвідоміших – Міжнародний аеропорт міста Гонконг. 800 мільйонний об’єкт, який збудований на штучному острові. Також, компанія взяла участь в будівництві таких проєктів: Міжнародного Аеропорту Доха, Ташкентського Міжнародного Аеропорту, Головного аеропорту в Ботсвані і Головного аеропорту в Малі.

Вперше про інвестиційну привабливість регіону китайським партнерам було презентовано під час Західноукраїнського форуму «Розвиток та безпека місцевих доріг», який відбувся у місті Рівне на початку грудня. А вже через місяць результатом такої зустрічі стало підписання меморандуму про розвиток міжнародного аеропорту «Рівне».

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт «Рівне» потрапив до пілотного інвестиційного проекту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ України. В його рамках розробили інвестиційний проект, що має на меті залучити приватний капітал для розвитку рівненського аеропорту, який стане фундаментом