СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:12

Теплопостачальні підприємства Рівненщини готові знизити суми у платіжках на тепло

Заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська зустрілася з теплопостачальними підприємствами області. Сторони обговорили ситуацію на енергетичному ринку та можливість перерахунку платіжок за тепло для населення.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Уряд прийняв постанову, яка передбачає перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни на природний газ.

«Уряд врегулював надання послуг з опалення і постачання тепла відповідно до ринкових умов. У результаті теплопостачальні організації мають право змінити нарахування за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в залежності від вартості природного газу, а не тарифу на дані послуги», – звернулася Людмила Шатковська до тепловиків.

Ті, в свою чергу, висловили готовність стосовно перерахунку. Втім, зазначили, що тарифи мають бути економічно вигідними для підприємств. Адже, у суму в платіжках включена не лише вартість блакитного палива, а й ціна за його транспортування, за електроенергію та воду, яку витрачають кампанії для виробництва теплоносія.

Саме тому, заступниця голови ОДА доручила теплопостачальним підприємствам спільно з органами місцевого самоврядування переглянути платіжки на тепло в сторону зменшення, в частині природного газу. А прийняті рішення обов’язково оприлюднити на офіційних інформаційних ресурсах задля максимальної поінформованості населення.