СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:45

Квасилів готовий приєднатися до Рівного

Таку думку озвучив селищний голова Степан Горбатюк під час робочої зустрічі з фахівцями проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.

Голова розповів:

«Ми давно хотіли би утворити громаду, але наші сусіди, навколишні села пішли проти перспективного плану і утворили власну Корнинську громаду, тим самим порушивши наш формат об’єднання, який був передбачений у перспективному плані Квасилівської ОТГ. Потім ми вже обговорювали з нашими депутатами можливість приєднання до Здолбунова. Однак, люди висловилися проти. Мовляв, якщо вже приєднуватися до когось більшого, то це однозначно має бути Рівне, а не Здолбунів».

Відтак нині у Квасилові працюють над даним питанням, щодо приєднання до міста Рівного.

Консультант з правових питань Василь Курилас зазначив – назад дороги вже немає, якщо Корнинська громада стала вже самостійною, то очікувати що вони захочуть об’єднатися з Квасиловом – не варто. Тому потрібно пришвидшити процес приєднання до міста Рівного та скористатися пропозиціями щодо фінансових вливань на розвиток інфраструктури Квасилова.

Степан Горбатюк каже – у нас є перспектива розвитку, адже маємо чимало бюджетоутворюючих підприємств, тому маємо регулярні фінансові надходження.

Директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук зауважила:

«Ви багато втратили, що так довго не об’єднувалися, але ми розуміємо, що це не ваша провина. Тому – зробіть правильний вибір щодо свого подальшого партнера, бо вже потім змінити формат об’єднання – буде не можливо».