СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:29

На трасі Київ-Чоп поблизу Корця, патрульні затримали нетверезого іноземця за кермом вантажівки

Під час несення служби на стаціонарному посту Корець автодороги Київ-Чоп близько 1-ї ночі до патрульних звернулось одразу кілька водіїв, які повідомили про дивну та небезпечну поведінку на дорозі одного з учасників руху.

Зокрема водій автомобіля Renault Trafic повідомив, що вантажний автомобіль марки Volvo з напівпричепом SCHMITZ рухаючись в напрямку Києва, створив по дорозі аварійну ситуацію та змусив його гальмувати та змінювати напрямок руху, щоб уникнути зіткнення.

Через деякий час вищевказаний вантажний автомобіль почав наближатися до стаціонарного посту Корець і патрульні подали водію знак зупинитись.

Але водій не тільки не виконав законної вимоги поліцейського, а ще й здійснив маневр в його сторону, чим створив небезпеку для життя та здоров’я рядового поліції і йому ледве вдалось відбігти убік та уникнути наїзду.

Патрульні розпочали переслідування автомобілю з увімкненими проблисковими маячками червоного та синього кольору та застосуванням спец.сигналів і поданням голосових команд в гучномовець, щоб водій негайно зупинився та прийняв праворуч. Останній законних вимог поліцейських не виконував та намагався здійснити бокове зіткнення зі службовим автомобілем, постійно змінював траєкторію руху, не даючи змогу його випередити та заблокувати.

Через деякий час вдалося даний транспортний засіб випередити та заблокувати службовим автомобілем.

До водія, громадянина Білорусі, в якого виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння, застосували спецзасіб кайданки та затримали. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у мед закладі 46-річний громадянин відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів вищевказаний громадянин поводив себе зухвало та агресивно, постійно погрожував та образливо чіплявся до поліцейських з метою спровокувати їх на агресивні дії.

Дана особа також висловлювала своє зневажливе відношення до України та її громадян в цілому. Громадянин виявився колишнім працівником правоохоронних органів Білорусі.

Відносно нього патрульні винесли: постанову за ч.2 ст.122 КУпАП (порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку).

Склали протоколи: ч.1 ст.130 (керування в стані сп’яніння),
ч.4 ст.122 (за створення аварійної обстановки), ст.122-2 (за невиконання вимоги про зупинку).

Також на громадянина складений протокол затримання. Посвідчення водія вилучене. Транспортний засіб затриманий до рішення суду.