СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:35

На Рівненщині рятувальники провели урок безпеки для старшокласників

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення пожеж чи інших надзвичайних ситуацій рятувальники Служби порятунку Володимиреччини систематично відвідують навчальні заклади, де проводять для школярів лекції по пожежній безпеці та цивільному захисту.

Зокрема 18 грудня рятувальники завітали до Володимирецького районного колегіуму. Для просвітницького заходу в актовому залі навчального закладу зібралися учні старших класів. Під час заходу особливу увагу лектор-рятувальник приділив пожежній безпеці в осінньо-зимовий період. Розповів школярам як поводитися з обігріваючими пристроями, звернув увагу на заходи протипожежної безпеки в будівлях та закликав бути обережними під час новорічних свят. Крім того дітям розповіли про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, а також план дій під час радіаційної небезпеки. Школярам колегіуму також продемонстрували, як правильно користуватись вогнегасником у випадку виникнення пожежі. Працівники служби 101 роздали учням інформаційні листівки та пам’ятки на різну тематику.

По закінченню школярі задавили питання, які їх найбільше цікавили, а рятувальники надавали змістовні відповіді, щоб сповна задовольнити їх допитливість. Усі присутні погодилися в тому, що отримані знання обов’язково можуть знадобитися їм у повсякденному житті.

????????????????????????????????????

Подібні лекції продовжуватимуться і в інших навчальних закладах району.