СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:08

На Рівненщині рятувальники продовжують проводити зустрічі з людьми

З метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них, працівниками Служби порятунку 101 регулярно проводиться робота щодо навчання громадян правилам пожежної безпеки.

Співробітниками Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області окрім систематичних профілактичних рейдів в житловому секторі також проводяться відповідні виступи у трудових колективах, як в державних, так і в комерційних установах.

Зокрема 16 грудня рятувальники провели лекцію для працівників торгівельних закладів Володимирецького споживчого товариства, комбінату громадського харчування та ГЗВП «Меркурій». Для присутніх фахівці розповіли про основні правила пожежної безпеки та порядок дій в разі виникнення пожежі не лише на об’єктах торгівлі, чи то магазин, чи то склад, а і в побуті. Адже як показує практика не кожен дорослий громадянин знає всі елементарні вимоги правил пожежної безпеки та може зорієнтуватися в разі раптового виникнення пожежі.

В ході проведення зустрічі рятувальники роз’яснили працівникам основні вимоги з питань пожежної та техногенної безпеки, навели приклади пожеж, надзвичайних подій та причини їх виникнення, які фіксувалися, як у Володимирецькому районі, так і в області загалом. Також рятувальники розповіли про правила евакуації, дії в разі виникнення пожежі, а також як себе поводити в разі виявлення вибухонебезпечного предмета. Нагадали і про дотримання правил пожежної безпеки на новорічні та Різдвяні свята.

Окремо працівники ДСНС району роз’яснили, як правильно користуватися вогнегасниками, а також для всіх працівників провели практичне заняття із їх застосування. Кожен бажаючий мав змогу самостійно спробувати загасити умовну пожежу з допомогою вогнегасника.

Наостанок рятувальники кожному вручили агітаційно-просвітницькі листівки та пам’ятки, а також закликали суворо дотримуватися вимог пожежної безпеки, адже як говорить народна мудрість: «Пожежу легше попередити, ніж ліквідовувати її наслідки».