СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:04

Володимир Хомко прокоментував подорожчання будівництва стадіону «Авангард» у Рівному

Міський голова Рівного прокоментував ситуацію із здорожченням реконструкції стадіону «Авангард» на 82 мільйони гривень. Як повідомляє телеканал UA:Рівне, згідно з інформацією, що вчора з’явилася на сайті «ProZorro», управління капітального будівництва Рівного провело переговорну процедуру з фірмою «Фіалка» щодо здорожчання.

В обґрунтуванні вказано, що необхідно проводити додаткові роботи, пов’язані з основним договором.

«Я дав доручення провести пресконференцію з цього приводу. Чекайте, буде пресконференція… Ми виявили, що ці стіни там були погані. Але ми все таки думали їх врятувати. Коли почали рятувати, зрозуміли, що це неможливо. Ми залучимо спортсменів, ми залучимо проектантів, буде пресконференція», – розповів Володимир Хомко.

– Чи будете позиватися до львівської фірми «Артпростір», якій заплатили вже гроші за проєкт? (запитує журналістка)

«Ні, не будемо позиватися. Там сума невелика, тому не будемо позиватися. Більше витратимо на суди. Так, дійсно, якби можна було відмотати час назад, ми б з ними не зв’язувалися…», – відповів Хомко.

Голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк:

«Туди потрібно вкладати велику частину коштів і чим пошвидше, тому що він постійно зростає в ціні. І це так і буде відбуватися. Кожен рік у нас збільшується заробітня плата і відповідно буде кореляція. Оскільки там працює велика кількість будівнельників, відповідно і ціна – це теж буде впливати на те, що ціна самого проекту зростала. Чим швидше ми його збудуємо і введемо в експлуатація, тим буде краще для міста. Тому ці 60 мільйонів, які планується зараз виділити – я абсолютно за».

Нагадаємо, згідно початкового проекту, вартість реконструкції мала становити 200 мільйонів гривень. Стартували роботи у березні. Рівнерада виділила на цей рік 50 мільйонів гривень. Очікується, що триватиме реконструкція до травня 2021-го року.

Проект реконструкції стадіону «Авангард» розробляла львівська фірма «Арт-простір». Вона отримала за це з міського бюджету півтора мільйона гривень. За проектом, він повинен мати трибуни на 14 тисяч місць з накриттям, штучне освітлення, футбольне поле з підігрівом, 8 бігових доріжок, а також легкоатлетичний манеж.

«Укрдержбудекспертиза» погодила зміни до проекту 19 листопада. За додаткові проектувальні роботи рівненській фірмі «Орбіта-будпроект» міський бюджет заплатив мільйон гривень.