СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:11

У Рівному відбувся круглий стіл з чорнобильцями

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Рівному відбувся круглий стіл з чорнобильцями. Про це повідомляє Рівненська ОДА

На зустрічі були присутні голова ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, керівники галузевих управлінь, які опікуються питаннями соціального захисту, медичного та пенсійного забезпечення громадян, що постраждали внаслідок катастрофи.

«Наше суспільство складається з різних категорій. Важливо зустрічатися з усіма, аби почути те, що турбує людей. Тому ми повинні напрацювати пропозиції, які ми можемо вирішити», – звернувся до присутніх Віталій Коваль.

На сьогодні на Рівненщині проживає близько 330 тисяч громадян, постраждалих від катастрофи на ЧАЕС, в тому числі понад 96 тисяч потерпілих дітей, 3732 ліквідатори аварії.

Під час зустрічі разом з представниками РОГО ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» обговорили актуальні проблеми вартості путівок та надання медичних послуг у санаторіях, нарахування пенсій, забезпечення ліками, придбання квартир. Присутні обмінялися думками про можливі шляхи їх вирішення як на місцях, так і в органах влади вищих рівнів.

Довідка 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Напередодні, 13 грудня, у Рівному біля пам’ятного знаку «Жертвам аварії на ЧАЕС» відбудуться меморіальні заходи. Початок об 11.00.