СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:14

Працівник «Рівнекниги» стане новим депутатом Рівнеради

«Рівненським новинам» стало відомо, що замість Назарія Загоровського, депутатські повноваження якого сьогодні припинила Рівнерада, новим депутатом стане представник партії «Свобода», працівник «Рівнекниги» Дмитро Козачок.

До слова, для того аби саме Козачок став міським обранцем, зі списку «Свободи» як мінімум 5-ро людей відмовляться від депутатства.

Зокрема, наступною за підтримкою виборців у передвиборчому списку «Свободи» є пенсіонерка Любов Гаврон, яка балотувалася по виборчому окрузі №1 і набрала 14,26 відсотки голосів виборців. Саме вона і мала би стати депутатом міськради замість Назарія Загоровського.

За нею йдуть скандальний керівник рівненської швидкої допомоги Андрій Бортнік, який одночасно є депутатом облради (13,92%), екс-радник голови ОДА Сергій Мулявко (13,58%), приватний підприємець Микола Крук (13,55%) та журналіст Павло Шамшин (13,18%). І лише після них йде вищезгаданий безробітний Дмитро Козачок із 13,13 відсотків голосів виборців.

Довідково. Дмитро Козачок був помічником «свободівця» Олега Осуховського за часів його депутатства у Верховній Раді у 2014-2019 рр., згідно з даними бази помічників нардепів «Посіпаки».

Козачок також засновник у двох фірмах: ТОВ Управляюча компанія «Для Людей» та ТОВ Охоронна компанія «Барс-С». Перша вже завершила свою діяльність. Частку власності у охоронній фірмі Дмитро Козачок вказав у своїй декларації. Він також ще й радник голови Костопільської районної ради.

Наразі він працює у КП «Рівнекнига» власником якого є Рівненська обласна рада.

У студентські часи майбутній депутат Рівнеради був головою РМО «Студенська Свобода».