СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:19

На Рівненщині 81 дітей-сиріт отримають власне житло

Ще 8 мільйонів грн додали на житло для дітей-сиріт з області. Загалом – це вже понад 30 мільйонів гривень з державного бюджету.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Такі кошти дадуть змогу забезпечити власним помешканням 81 дитину. Окрім дітей-сиріт, право на грошову компенсацію мають також діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа.

«Гроші на житло для цієї категорії держава направляє вже третій рік поспіль. Це цільові кошти. У 2017 році було 5 мільйонів, у минулому – 13, то вже цього року сума удвічі більша. Відповідно, і більше дітей-сиріт матимуть власне житло. Частину коштів вже направили в райони та міста області. На сьогодні 59 осіб відкрили власні спеціальні рахунки. Вже придбано три квартири – дві у Рівному та одну в Рокитному», – розповів директор департаменту соціального захисту Рівненської ОДА Олексій Шамак.

Найбільші суми передбачені для Рівненського та Сарненського районів, де пільгове житло отримають 13 та 10 дітей-сиріт відповідно. Кошти розподілили між особами, які перебувають на квартирному обліку – пропорційно до кількості таких людей в районі (місті). Гроші можна використати упродовж року.

Субвенція може бути спрямована на нове будівництво приміщень, капітальний ремонт/реконструкцію житла, придбання житла, виплату грошової компенсації та виготовлення проєктної документації.

На наступний рік така субвенція для Рівненщини передбачена в розмірі 33 млн грн.