СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:07

На Рівненщині рятувальники провели освітню лекцію для працівників споживчого товариства

З метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них, працівниками Служби порятунку регулярно проводиться робота щодо навчання громадян правилам пожежної безпеки.

Співробітниками Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області окрім систематичних профілактичних рейдів в житловому секторі також проводяться відповідні виступи у трудових колективах, як в державних, так і в комерційних установах.

Зокрема 9 грудня рятувальники провели лекцію для працівників торгівельних закладів Антонівського споживчого товариства. Для присутніх фахівці розповіли про основні правила пожежної безпеки та порядок дій в разі виникнення пожежі не лише на об’єктах торгівлі, чи то магазин, чи то склад, а і в побуті. Адже як показує практика не кожен дорослий громадянин знає всі елементарні вимоги правил пожежної безпеки та може зорієнтуватися в разі раптового виникнення пожежі.

В ході проведення зустрічі рятувальники роз’яснили працівникам основні вимоги з питань пожежної та техногенної безпеки, навели приклади пожеж, надзвичайних подій та причини їх виникнення, які фіксувалися, як у Володимирецькому районі, так і в області загалом. Також рятувальники розповіли про правила евакуації, дії в разі виникнення пожежі, а також як себе поводити в разі виявлення вибухонебезпечного предмета.

Окремо працівники ДСНС району роз’яснили, як правильно користуватися вогнегасниками, а також для всіх працівників провели практичне заняття із їх застосування. Кожен бажаючий мав змогу самостійно спробувати загасити умовну пожежу з допомогою вогнегасника.

Наостанок рятувальники вручили листівки та пам’ятки, а також закликали суворо дотримуватися вимог пожежної безпеки, адже як говорить народна мудрість: «Пожежу легше попередити, ніж ліквідовувати її наслідки».