СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 4:18

На Рівненщині правоохоронці привітали майора у відставці з 80-ти річчям

Привітати оперативника, який майже 30 років віддав служінню народові, приїхав заступник начальника головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергій Волков.

Уже 30 років у відставці, проте поліцейських зустрічав із неприхованою радістю. І хоч тяжкі випробування залишили відбиток на його здоров’ї, у свої 80 років — пенсіонер не присідає ні на мить та із захопленням переповідає життєві історії. У тому, що йому судилось жити довго — упевнений, адже доля тричі дарувала йому рятунок.

Голос видає емоції: переривається та тоншає, коли підступають сльози.
«У п’ятирічному віці, коли на моїх очах розстріляли батьків, думав, що і мені кінець, — пригадує Володимир Володимирович. — В 10 років у полі натрапив на партизанів: і тоді мене відпустили. У свої 38 років вижив у страшній дорожньо-транспортній пригоді, яка забрала життя колеги».

Та із особливим трепетом ділиться із гостями згадками зі служби. А розповідати є що, адже службі в ОВС віддав 28 років, 15 із яких – оперативній службі. Пройшов багаторічний шлях від інспектора до начальника карного розшуку. На три роки покинув улюблену “оперативку”, бо через травму після ДТП запропонували очолити паспортний стіл. Однак справа душі перемогла: знову розшук, знову недоспані ночі та насичені подіями дні.

А про записник Володимира Зозулі, куди вносив імена усіх, хто потрапляв у поле зору оперативників, у Млинівському відділенні поліції ходять легенди. Чув про нього і Сергій Волков, відзначивши: «Своєрідний орієнтир, зразок для теперішнього покоління».

Із посмішкою на обличчі та теплом у душі проводжав ювіляр із дружиною рівненських гостей, висловлюючи слова вдячності. А ще запросив відсвяткувати разом найближчу ювілейну дату, як мінімум 85 та 90 років.
«Приїдемо обов’язково, — пообіцяв Сергій Волков. — Приїдемо. Ви тільки живіть!»