СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:48

За день на річці Путилівка у Рівненському районі зафіксовано чотири порушення правил рибальства

19 листопада цього року Рівненський рибоохоронний патруль зафіксував чотири порушення правил рибальства, два з яких грубі порушення правил рибальства.

Близько 19 години рейдовою групою на р. Путилівка, поблизу с. Мочулки Рівненського району було викрито двох місцевих жителів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – двома «острогами». У одного з чоловіків вилучено майже 2 кг риби, а саме: лин – 2 екз., окунь – 1 екз. та щука -1 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 595 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районного суду Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси  та знаряддя лову вилучені.

Того самого дня під час проведення рибоохороного огляду на березі р. Путилівка, поблизу с. Мочувки та с. Жобрин було задокументовано ще два порушення правил рибальства. Громадяни мали намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «острогою» та «драчем». Внаслідок вчинення дій чоловіки порушили ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», п. 4.3 Правил любительського і спортивного рибальства.  На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.