СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:24

З початку року на Рівненщині усиновлено 34 дитини

Рівненська область має найвищий показник в Україні з влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання.

Як розповів начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук, 97% сиріт та дітей, позбавлених, батьківського піклування в сім’ї, перебувають під опікою та піклуванням, або ж влаштовані у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сімї.

Зокрема, на Рівненщині створено 27 дитячих будинків сімейного типу та 55 прийомних сімей, де виховується 265 дітей цієї категорії.

«Лише з початку року всиновлено 34 дитини, у тому числі три пари дітей із родинних груп. Стосовно ще шести дітей справи про їх усиновлення знаходяться у судах області», – розповів Віктор Марчук.

Він нагадав, що нині на Рівненщині, як і загалом по Україні, проходить процес впровадження реформи деінституціалізації. Головне завдання якої – зменшити кількість дітей в інтернатах, підтримати і допомогти сім’ї, забезпечити право дитини на виховання в родині.

Нагадаємо, 30 вересня, у День усиновлення, Президент підписав Указ №721 «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей».