СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:42

Енергетики Пакистану переймають досвід рівненських атомників

На Рівненській АЕС в рамках співпраці з МАГАТЕ втретє проходить науковий візит фахівців атомної галузі Пакистану.

Про це повідомили у прес-службі РАЕС.

Метою візиту, який триватиме 17-30 листопада є обмін досвідом у проведенні контролю металу теплообмінних труб парогенераторів і корпусів реакторів за допомогою автоматизованих систем.

До складу закордонної делегації увійшли двоє представників Національного центру неруйнівного контролю Пакистану – керівник відділу експлуатаційного контролю Мухаммед Гулаб та провідний інженер Рехман Фазал.

Учасниками стартової наради, крім пакистанських енергетиків, стали заступник генерального директора РАЕС з якості та управління Віктор Кравець, начальник служби контролю металу (СКМ) Олександр Соловйов, керівники та фахівці СКМ, а також спеціалісти відділу міжнародного співробітництва та технічної допомоги електростанції.

Як зазначили іноземні гості, основною метою їх візиту є ознайомлення з роботою систем автоматизованого контролю металу, які використовуються на обладнанні важливому для безпеки АЕС.

«На сьогоднішній день на АЕС Пакистану планується заміна систем ручного контролю на автоматизовані системи дистанційного контролю металу корпусу реактора. Нас цікавить шлях впровадження цих систем на енергоблоках РАЕС із самого початку. Хотілося б детально ознайомитись з усіма процесами, процедурами та програмами, які використовувались на вашому майданчику. Також для нас цікаві досвід використання руйнівних методів контролю металу та обмін досвідом у питаннях атестації систем контролю металу. Звичайно Рівненська АЕС та пакистанські АЕС відрізняються, але ми сподіваємось, що отримана інформація стане цінною та корисною для нас. Переконані, що цей науковий візит не останній, а співпраця між атомниками Пакистану та РАЕС триватиме й надалі», – прокоментував Мухаммед Гулаб.

У ході зустрічі спеціалісти СКМ РАЕС виступили з низкою презентацій: «Контроль металу обладнання та трубопроводів на Рівненській АЕС», «Атестація і вимоги до систем автоматизованого контролю металу», «Огляд основного обладнання та трубопроводів АЕС – зони і методи контролю при автоматизованому контролі».