СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:35

Рівненські патрульні за ніч виявили 5 горе-водіїв, які перебували в стані сп’яніння

Лише за нічну зміну патрульні Рівненщини виявили 5 правопорушників, які керували транспортним засобом в стані сп’яніння.

На всіх водіїв патрульні поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали та відсторонили їх від керування транспортним засобом. Надалі остаточне рішення щодо притягнення до відповідальності прийматиме суду.

Нагадуємо, що за керування транспортним засобом у стані сп’яніння водій несе адміністративну відповідальність згідно зі статтею 130 КУпАП:

  • На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.
  • Якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки.
  • У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Шановні водії, пам’ятайте, що на дорозі ви не одні! Не сідайте за кермо у стані сп’яніння!Нехай ваша порядність та свідомість будуть вищими!