СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:13

У Рівному в центрі міста завершується реконструкція електромереж

Завершено реалізацію одного з пунктів інвестиційної програми ПрАТ «Рівнеобленерго» на вулицях Шкільній та Замковій у Рівному.

Тут було реконструйовано ПЛ-0,4 кВ від ТП-23, що дозволить підвищити якість електропостачання близько 200 рівнянам та знизити аварійність в мережах центральної частини міста.

Наближається до завершення і реконструкція повітряних ліній ПЛ 0,4-10 кВ від ТП-3 в районі пивзаводу – на вулицях Воля, Дорошенка, Підгірній. Роботи тут тривають вже близько місяця. Їх проведення ускладнює щільна забудова обох мікрорайонів, вузькі проїзди або їх відсутність, що не завжди дозволяє ефективно використовувати спецтехніку і подовжує тривалість реконструкції мереж, від яких заживлено 300 споживачів.

Попри складнощі у проведенні робіт в межах реалізації інвестиційної програми на 2019 рік, затвердженої НКРЕКП, на цих двох об’єктах вдалося замінити самоутримним ізольованим проводом майже 2,5 км електромереж, здійснити заміну старих опор (в районі Волі багато з них були дерев’яними).

Загальна вартість цих робіт – 1 млн 650 тис. грн. Окрім зазначених об’єктів цьогоріч у обласному центрі комплекс робіт з реконструкції повітряних ліній ПЛ 0,4-10 кВ проводився від ТП-68 на вул. Тиннівській, також в рамках інвестпрограми було реконструйовано РП-4 на вул. Кн.Володимира, близькі до завершення роботи із заміни масляних вимикачів 110 кВ на елегазові з мікропроцесорними захистами на підстанції ПС110/10 «Південна».

Таким чином на будівництво, реконструкцію та модернізацію електромереж та обладнання у м. Рівне цьогоріч витрачено 21 млн. 216 тис. грн.