СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:41

На Рівненщині прокуратура скерувала до суду 60 кримінальних проваджень щодо махінацій із бюджетними коштами

Органами прокуратури Рівненщини вживаються заходи до здійснення належного та якісного процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами привласнення, розтрати та зловживань, пов’язаних з бюджетними коштами, які розслідуються слідчими територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Упродовж 10 місяців поточного року прокурорами з обвинувальними актами скеровано до суду 60 кримінальних проваджень щодо вчинення злочинів у бюджетній сфері, у яких установлено збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями у розмірі 3,8 мільйона гривень.

Зокрема, значних збитків завдано державним інтересам при використанні коштів, які виділялися в якості дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції, а також при одержанні субвенції з державного бюджету в якості компенсацій та допомог відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи» та які були предметом розслідування у двох кримінальних провадженнях.

На даний час уже 3,6 мільйона гривень збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями, відшкодовано до державного бюджету.

В органах прокуратури області на особливому контролі перебуває стан розслідування в кримінальних провадженнях про злочини цієї категорії, які перебувають у залишку слідчих підрозділів поліції.