СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:10

На Рівненщині запрацюють одразу п’ять оновлених амбулаторій

Фото ілюстративне

В рамках проєкту Світового банку в Костопільському районі триває реконструкція п’ятьох лікарських амбулаторій.

Дві з них в райцентрі, ще три – у селах Яполоть, Головин та Великий Стидин.

Як розповіли в РДА, в активній фазі триває ремонт в амбулаторіях міста Костопіль, там будівельники вже утеплюють фасад. У селі Великий Стидин демонтували старі вікна та дах, знесли внутрішні перегородки. В Головинській та Яполотській амбулаторіях тривають монтажні роботи – встановлюють опалубку під фундамент-основу добудови приміщення, де після завершення реконструкції розмістять оновлені кабінети сімейного лікаря, середнього медичного персоналу та маніпуляційну.

Нагадаємо, в рамках реалізації субпроєкту Світового банку в Рівненській області планують реконструювати 77 амбулаторій. Усі роботи поділені на 3 етапи реконструкцій.

Зокрема, до І етапу віднесені амбулаторії, що знаходяться в північних районах області – Рокитнівського, Дубровицького, Зарічненського та Володимирецького районів. Загалом до першого етапу віднесено 23 амбулаторії. До другого етапу увійшли 25  медзакладів Гощанського, Корецького, Костопільського, Березнівського та Сарненського районів. Третій етап передбачає реконструкцію амбулаторій в Рівненському, Радивилівському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському та Млинівському районах. Загалом – 29 амбулаторій.