СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:17

Сотня старшокласників з Рівненщини та Волині розпочала навчання у Ядерній школі

В період осінніх канікул на Рівненській АЕС для 98 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Володимирецького та Маневицького районів, а також Володимирецького колегіуму стартував перший модуль циклу освітніх занять у «Ядерній школі РАЕС».

Третій рік поспіль «Ядерна школа РАЕС» відкриває світ атому для спраглих до знань школярів міста-супутника та зони спостереження Рівненської АЕС. Спільний проєкт РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області проводиться з метою популяризації атомної енергетики та поширення знань про галузь, підтримки її позитивного іміджу, а також формування потенційного кадрового резерву електростанції.

Знайомство учнів з Рівненською АЕС розпочалося зі вступної лекції-бесіди із генеральним директором підприємства Павлом Павлишиним. У ході зустрічей учнівська молодь дізналась про історію створення електростанції, основні цілі, принципи й особливості її роботи, роль та місце Рівненської АЕС в енергетиці України, кадрову політику підприємства, а також тенденції розвитку атомної галузі в світі. Зокрема атомники надали вичерпну інформацію щодо питань, які цікавили молодь.

Родзинкою занять стала екскурсія промисловим майданчиком Рівненської АЕС. Молодь відвідала машинні зали енергоблоків №№№1,2,3, блочний щит управління БЩУ-1, а також побувала у машинному залі блочної насосної станції БНС-1 та на майданчику відкритого розподільчого пристрою ВРП-110/330 кВ. Окремим пунктом молодь оглянула протирадіаційне сховище електростанції, де ознайомилася з основними аспектами аварійного реагування на АЕС.

Наступні модулі занять для дітей населених пунктів Волині та Рівненщини відбудуться під час зимових та весняних канікул. За успішним проходженням програми проєкту усі випускники отримають відповідні сертифікати та цінні іміджеві подарунки.