СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:02

На Донбасі презентували інвестиційні проекти Рівненщини

Перший інвестиційний форум RE:THINK. Invest in Ukraine відбувся у донецькому Маріуполі. До міста на сході України приїхали інвестори та представники фінансових інституцій з усього світу. Понад 70 компаній зі світовим ім’ям, більше 20 офіційних делегацій.

Під час інвестиційного форуму Рівненщина презентувала присутнім декілька важливих регіональних інвестиційних проєктів.

Перший проєкт стосується створення деревообробного кластеру на основі виробництва деревостружкових плит. Компанія «Kronospan» вже розпочала реалізацію масштабного інвестпроєкту з будівництва сучасного заводу з виробництва деревостружкових плит, втім, загальна мета проєкту – розширення ринків збуту продукції компаній-членів та ринків продукції з деревини загалом.

Наступний проєкт – унікальне виробництво екологічно чистого біопластику. Сьогодні на території Рівненщини є достатні потужності для зберігання зернових культур. Останнім часом створено кілька нових елеваторів. Ідея полягає в тому, щоб Рівненська область стала великим хабом зі зберігання та подальшого виробництва продукції. Тому розглядається можливість залучення інвестицій для створення комплексу глибокої переробки кукурудзи та виготовлення біопластику.

На інвестиційному форумі зацікавлення у будівництві зернового елеватора на території нашого краю виявив представник найбільшого експортера українського зерна серед іноземних компаній «Луї Дрейфус Компані Україна».

Ще один проєкт – створення єдиного в Північно-західному регіоні України транспортно-логістичного хабу. Він передбачає налагодження роботи рівненського аеропорту – регулярного авіасполучення, збільшення обсягів перевезень, розширення їх географії.

Четвертий проєкт стосується можливості заснування інноваційного соціально значимого підприємства із виробництва агломератних виробів. Ефективне використання мінерально-сировинних ресурсів регіону передбачає залучення до проєкту добувних підприємств області з подальшим заснуванням відповідного кластеру.

Маріупольський форум – надзвичайно важлива подія для України. Перш за все, щоби показати інвесторам – і нашим, і іноземним – що Україна змінюється, і тут починається зростання.