СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:04

725 котелень на Рівненщині вже працюють і подають тепло на соціальні об’єкти

На Рівненщині активно підключають об’єкти соціальної сфери та житлові будинки до опалення. Зараз 725 котелень – а це 80 % – працюють та подають тепло до дитячих садочків, шкіл та лікарень. Підключаються до централізованого теплопостачання і житлові будинки, – повідомляє Рівненська ОДА.

«На сьогоднішній ранок до опалення підключені 87 % соціальних об’єктів. Серед них – 578 шкіл, 314 садків, 93 лікарні. З теплом вже 890 житлових будинків. Підключення триває. Тому невдовзі тепло буде у решті закладах та будинках», – кажуть в департаменті ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить не вище +8ºС. Рішення про початок опалювального сезону приймається органами місцевого самоврядування (сільськими, селищними, міськими радами).

Після прийняття такого рішення розпочинається поступове підключення житлових будинків до опалення відповідно до затвердженого графіку, який доведено до відома ЖЕКів, управителів будинків.

Разом з тим, у ТОВ «Рівнетеплоенерго» наголошують: якщо у квартирах не всі батареї гарячі – причини можуть бути у невідрегульованій системі подачі теплового носія до квартир будинку. Зазначені несправності зобов’язана ліквідувати організація, що обслуговує внутрішньо будинкові систем теплопостачання (ЖЕК, управитель, теплопостачальна організація (виконавець послуг)).

Відповідальні за початок та проходження опалювального сезону у кожному місті – орган місцевого самоврядування (рада).