СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:59

Спортсмен з Рівного став зіркою соцмереж (+ВІДЕО)

Спортсмен з Рівного Микола Боровець вразив трюком з сальто назад із 20-кілограмовою штангою в руках. Всього за кілька днів відеоролик в соцмережах переглянули понад 10 мільйонів користувачів. Зоряна мить коштувала силачу цілого року наполегливих і виснажливих тренувань, – повідомляє Сьогодні.уа.

«Спочатку робив просто сальто. Потім вирішив зробити з гантелями 3 кг і 5 кг. Після цього зробив з короткою EZ штангою, вона важила вже 12 кг», – розповів про свій трюк Микола.

Боровець вчиться на викладача фізкультури. У спортзалі мінімум три рази на тиждень тягає залізо, там працює ще й тренером. Крім штанг і гантелей вправляється в гімнастиці. В арсеналі спортсмена чимало трюків. Улюблений – повітряний шпагат, який виконав голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм.

Спортсмен легко управляє вагою власного тіла. Може ходити по сходах на руках або на одній з них утримуватися певний час. Таке, вважає, насправді під силу всім.

«Потрібно тренуватися. Робити щось простіше, поступово ускладнювати, ускладнювати», – поділився досвідом спортсмен.

Втім, намагатися повторити трюк Миколи не радять навіть здорованям.

«Трюк насправді важкий. Потрібна підготовка і гімнастичні навички. Я не раджу робити людям, тому що просто побачили. Виконувати і травмуватися! Це реально важко», – висловив свою думку інший спортсмен Кирило Камжел.

Деякі розважальні сайти вже запропонували Миколі продати права на показ відео з його фантастичним сальто. Але студент відмовився. Він хоче якомога більше людей залучити до занять спортом та здорового способу життя.