СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:57

Рівнянка очолила рейтинг найвпливовіших жінок України

Міністр фінансів України, рівнянка Оксана Маркарова очолила Топ-50 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Кореспондент».

До першої десятки рейтингу також увійшли народний депутат Юлія Тимошенко, заступник голови правління НБУ Катерина Рожкова, глава Верховного суду Валентина Данішевська, екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева, керівник НКРЕКУ, народний депутат Ірина Геращенко, співвласниця мережі гіпермаркетів «Епіцентр-К» Галина Герега, міністр розвитку територій Олена Бабак та мініст охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Нагадаємо, що Оксана Маркарова народилася 28 жовтня 1976 року у Рівному. Навчалася у місцевій ЗОШ № 27.

1999 року отримала диплом магістра з екології у Києво-Могилянській Академії. Під час навчання в 1996—1998 роках працювала в Міжнародній фундації виборчих систем та в консалтинговій компанії Chemonics Intl. Inc. в рамках проекту «Українська аграрна товарна біржа». У 2000 році в США проходила практику в Світовому банку у Вашингтоні, у групі банків та фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії. Далі навчалася в Університеті Індіани, де у 2001 році здобула ступінь магістра в галузі міжнародних публічних фінансів та торгівлі, отримавши відзнаку за відмінність в навчанні та нагороду найкращого міжнародного студента.

У 2003 році очолила інвестиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 року. У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів України, керівником апарату Міністерства фінансів, а у квітні 2016 року першим заступником міністра фінансів. 8 червня 2018 року, у зв’язку з відставкою Олександра Данилюка, призначена в.о. міністра фінансів України.

22 листопада 2018 року Верховна Рада України затвердила Маркарову на посаду міністра фінансів. Була перепризначена 29 серпня 2019 року. Член РНБО (з 31 травня 2019).

Оксана Маркарова є членом Дорадчої Ради Києво-Могилянської Академії, входить в Коло Друзів Українського католицького університету, та є членом Міжнародної організації молодих президентів (YPO). Також членом спостережних рад Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку та Приватбанку.