СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:52

Протягом тижня рибпатрульні на Рівненщині зафіксували 24 порушення правил рибальства

У період з 17 по 23 жовтня 2019 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено 16 протоколів за ч. 3 ст. 85 та один – за ст. 85-1 КУпАП. Оформлено сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якими вилучено 49 кг риби та 23 од. заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучено 1 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 190 грн. Крім того, одну справу передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності» – повідомив  начальник Управління Держрибагентства у Рівненській області Сергій Бондар.

Для прикладу,18 жовтня 2019 року рибпатрульні викрили громадянина, який хотів здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «острогою». Він знаходився на березі водойми поблизу м. Сарни Сарнинського району Рівненськоъ області.

15 жовтня інспекторським складом було задокументовано ще три порушення правил рибальства. Інцидент стався на березі водойми, поблизу м. Сарни Сарнинського району. Чоловіки хотіли порибалити забороненими знаряддями лову – сіткою та «острогою» .

Проте, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадяни не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На особі було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Того самого дня, під час рибоохоронної роботи  державні інспектори в районі Нового двору, поблизу м. Рівне затримали порушника, який здійснював продаж забороненого знаряддя лову – електороловильної системи (електролова). Внаслідок вчинення дій громадянин порушив ст. 52-1, 63 ЗУ «Про тваринний світ», складено протокол за ст. 85-1 КУпАП.  Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до міського суду