СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:38

На Рівненщині припинили діяльність 136 тіньових АЗС

За місяць роботи Центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами на Рівненщині припинили діяльність 136 тіньових АЗС.

Як повідомив керівник Центру, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, у результаті проведеної роботи обсяги реалізації пального на офіційних автозаправних станціях зросли на 10%. Додаткові надходження до місцевих бюджетів очікуються більше 4 мільйонів гривень, з них від сплати штрафів – 2,8 мільйона гривень.

«Разом з тим, на сьогодні демонтовано лише 15 незаконних АЗС. Обладнання для реалізації пального знаходиться у тимчасових та інших спорудах. Це створює загрозу відновлення незаконної торгівлі», – відзначає Ігор Тимошенко.

Тому одним із завдань для керівників районів, міст та ОТГ, поставлених на колегії ОДА, є вирішення питання демонтажу об’єктів та обладнання, призначених для незаконної реалізації палива.

Нагадаємо, Центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами функціонує на Рівненщині з 23-го вересня. Він забезпечує координацію дій правоохоронних та контролюючих органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області щодо виявлення та оперативного реагування на випадки порушень чинного законодавства у сфері обігу нафтопродуктів.