СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:35

Рівненщина має стати краєм вихідного дня – Віталій Коваль

Рівненщина має стати краєм вихідного дня. Так вважає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Під час робочої поїздки на Дубенщину він ознайомився із станом одного із найцікавіших туристичних місць області – Тараканівського форту.

«Тараканівський форт – це місце, де знімають фільми, потужний туристичний магніт. Проте без належного догляду і розвитку. Ми хочемо це змінити. Поспілкувався з Міноборони, вони готові віддати Тараканівський форт на баланс області із ділянкою 8,68 Га для облаштування туристичної інфраструктури – парковки, каси, маршрути, готелі, заклади харчування», – розповідає Віталій Коваль.

Голова ОДА переконаний, що Тараканівський форт – важливий елемент на шляху до створення на Рівненщині туристичного хабу.

Побудований у 1890 році, Тараканівський форт із 1957 року перебуває на балансі Міноборони. Територія довкола об’єкту займає 64 Га, з яких сама споруда майже 5 Га. Проблема в тому, що на землі Міністерства не можна облаштовувати інфраструктуру і розвивати Форт, як туристично привабливе місце.

«Тараканівський форт щодня відвідують у середньому 15 автобусів, навіть у будні тут безліч автомобілів з туристами. За підрахунками – це майже 200 тисяч відвідувачів на рік. Якщо кожен з них придбає квиток – бюджет Рівненщини отримає суттєве наповнення. Не кажучи про привабливий імідж нашого краю», – відзначає голова ОДА.

На своїй сторінці ФБ Віталій Коваль закликав громадськість долучитися до наповнення інтерактивної туристичної карти Рівненської області.