СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 5:30

Перший рівненський автобус «Іква» проходить сертифікацію

Автобус «Іква», зібраний ТОВ «Рівненський автозавод» у селі Тараканів на Дубенщині, нині перебуває на етапі сертифікації. Після її завершення підприємство планує запустити серійне виробництво транспортних засобів.

Вартість автобуса «Іква» на 40 пасажирських місць становитиме 120 тис доларів. Для прикладу, автобуси такої ж місткості за кордоном вартують біля 170-180 тис євро. Він на 50% український: інтер’єр, екстер’єр, окремі деталі й комплектуючі транспортного засобу виготовляються у Львові, Сумах, Черкасах, Києві тощо. Розробка, дизайн, конструкторська документація – виконані ТОВ «Рівненський автозавод». Базове шасі автобуса – від компанії IVECO.

Подивитися, як відроджується автомобільна промисловість області приїхали голова ОДА Віталій Коваль та очільник облради Олександр Данильчук.

«Іква» – новий сегмент технологічного хабу, який ми створюємо у нашій області. Такі ідеї завжди отримуватимуть підтримку від обласної влади. Це важливо для розвитку нашого краю. Аби бізнес хотів працювати у нас, створювати робочі місця, платити податки. Рівненщина – це територія рівних можливостей! Тож запрошую всіх інвестувати у наш край», – підкреслив голова облдержадміністрації Віталій Коваль.

Запуск серійного виробництва автобусів «Іква» у ТОВ «Рівненський автозавод» попередньо планують вже наприкінці 2019 року.