СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:04

Рівненські митники вилучили в українця авто через приховані цигарки

Вчора, 15 жовтня на митному посту «Городище» Рівненської митниці ДФС, припинено незаконне ввезення до України тютюнових виробів.

Митники завадили громадянину України незаконно перемістити цигарки через митний кордон України автомобілем марки «VW PASSAT».

Після прибуття у зону діяльності митного поста, та обравши смугу руху «зелений коридор», громадянин повідомив, що не переміщує приховані від митного контролю товари та предмети. Однак врахувавши ризики та скерувавши автомобіль на смугу руху «червоний коридор» для поглибленого огляду, працівники митниці виявили приховані у пасажирських дверцятах, у обшивці заднього сидіння та ніші заднього бампера 374 пачки цигарок з фільтром марки «Minsk city», виробництва республіки Білорусь, причому громадянин України виготовив спеціальні тайники для переміщення цигарок.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю. Зазначені дії мають мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб вилучено до рішення суду.