СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:27

10 рівненських психологів поїдуть на навчання до Варшави

Військовий медичний інститут у Варшаві спільно з Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни в Клевані реалізують проект «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я».

Проект одержав фінансову підтримку польського МЗС у рамках програми «Польська допомога в розвитку», що передбачає стажування в Польщі психологів та психотерапевтів з України.

«Метою є проведення стажування та тренінгів у Польщі для 10 українських спеціалістів у галузі психіатрії. Після цього вони зможуть у щоденній роботі використовувати новітні методи, а також поширювати ці знання серед інших клінічних психологів », – розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, яка зустрілася із координаторами проекту.

Відтак, клінічні психологи з госпіталю ветеранів війни, Рівненського центру психічного здоров’я, обласної психіатричної лікарні в Орлівці та Острозької психлікарні вже виявили бажання долучитись до проекту. Проте попереду претендентів чекає відбір, головний критерій якого – вмотивованість.10 клінічних психологів поїдуть до Клініки психіатрії бойових стресів та психотравматології Військового медичного інститутута отримають відповідні сертифікати. А 2 найкращих спеціаліста після цього запросять на безкоштовне навчання в університет ще на 4 місяці.

«Після завершення наша співпраця не зупиниться. Вже в 2020 році ми плануємо на базі госпіталю провести масштабне навчання для 110 лікарів-психотерапевтів з усієї України», – зазначив спеціаліст Клініки психіатрії бойових стресів та психотравматології Військового медичного інституту Міхал Куронь.