СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:00

Екс-міністр вимагає добудувати спорткомплекс на Макарова у Рівному

Колишній мініст молоді та спорту України Ігор Жданов звернувся до керівництва держави з проханням залишити у бюджеті країни на наступний рік субвенції на розвиток спортивної інфраструктури в регіонах.

Нагадаємо, в основному саме за рахунок таких субвенцій, будується масштабний спортивний комплекс у Рівному на вулиці Макарова.

«У 2016-2019 роках було інвестовано близько 1 мільярда гривень бюджетних коштів у спортивні об‘ єкти, збудовано 2650 спортмайданчиків, стадіонів тощо. Розпочато будівництво палаців спорту у містах Рівне (60% готовності), Хмельницький, будівництво та реконструкція басейнів у Коломиї, Маріуполі та Бродах, інших містах України. Але на жаль, у нинішньому проекті державного бюджету на 2020 рік такі субвенції не передбачені», – каже Ігор Жданов.

Тому екс-урядовець звернувся із листами до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Юрія Арістова, Прем‘єр-мінстра Олексія Гончарука, Міністра фінансів Оксани Маркарової та профільного Міністра Володимира Бородянського з проханням залишити такі субвенції у держбюджеті на 2020 рік.

«Вважаю, що процес відновлення спортивної інфрастуктури не може бути зупинений. Прошу усіх небайдужих долучитися до процесу цивілізованого лобіювання виділення коштів на будівництво та реконструкцію спортивних споруд», – зазначив Жданов.