СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:57

На Рівненській АЕС перевіряють дотримання вимог ядерної безпеки

На Рівненській АЕС стартувала планова перевірка комісією Держатомрегулювання України дотримання на підприємстві вимог ядерної безпеки та захищеності, – повідомляє прес-служба РАЕС.

До складу комісії, яка працюватиме на РАЕС до кінця тижня, увійшли державні інспектори Держатомрегулювання України. Очолює перевірку заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок – начальник відділу ліцензування діючих ядерних установок – державний інспектор Валерій Бугай.

«З 8 по 11 жовтня Комісія перевірятиме виконання вимог, зазначених в ліцензії на експлуатацію ядерних установок на майданчику РАЕС та окремих дозволах на пуск енергоблоків після планово-попереджувальних ремонтів (ППР) з перевантаженням ядерного палива, виконання приписів попередніх інспекційних перевірок; дотримання вимог з ядерної та радіаційної безпеки при впровадженні заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій; використання досвіду експлуатації, організацію розслідувань порушень в роботі на цеховому та станційному рівнях, стан радіаційної безпеки і радіаційного захисту та системи поводження з радіоактивними відходами, а також стан системи фізичного захисту. Результати перевірки будуть відображені у відповідному акті», – прокоментував Валерій Бугай.

В рамках інспекційного обстеження заплановано візит на енергоблок №4 РАЕС для ознайомлення із проведенням робіт з модернізації обладнання, що реалізуються впродовж нинішнього ППР.