СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:52

9 років тому Білецький вважав ідіотизмом відділення України від Росії і закликав до конфедерації

У 2010 році голова політичної партії «Національний корпус» (раніше – «Азов»), екс-депутат Верховної Ради України Андрій Білецький закликав до конфедерації України з Росією, а відділення України від Росії вважав ідіотизмом.

Про це Білецький тоді заявив в інтерв’ю редактору веб-сайту «АртПолітІнфо» Юрію Горському.

«Ми, соціал-націоналісти, маємо зовсім інший в цьому плані погляд. По-перше, геополітично, расово ми розуміємо, що сепарація від Росії, відділення – ідіотизм. Тому що наша ідея – це потужна, проукраїнська, з центром в Києві конфедерація. Ні в якому разі не єдина держава, як нам щоразу намагаються приписати наші місцеві друзі. Ні в якому разі не єдина держава. Конфедерація. Або блок – якщо завгодно. Блок, безумовно, східно-європейський. Якщо Україна хоче геополітично реалізуватися, то нам потрібні, чесно кажучи, російські природні ресурси», – зазначив Білецький.

Відзначимо, що дане інтерв’ю у Андрія Білецького в 2010 році брав редактор сайту «АртПолітІнфо» Юрій Горський, який є одним з організаторів щорічної акції радикальних націоналістів і неонацистів «Русский марш», одним з творців «Євразійського союзу молоді» (відгалуження руху Дугіна).