СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:58

Олександр Данильчук: «Обласна рада на чуже не претендує»

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук просить громадськість не вірити провокативним заголовкам та матеріалам, які упродовж кількох тижнів періодично з’являються в деяких місцевих ЗМІ і стосуються судових позовів щодо об’єкта на вул. Київська, 108 у Рівному.

Нагадаємо, в публічну площину ця історія потрапила після так званого круглого столу з питань малої приватизації, який ініціювало ТОВ «Транс-Н», що віднедавна стало власником цієї нерухомості. Інформацію про це обласна рада поширювала 17 вересня 2019 року. У ній, зокрема, роз’яснила свою позицію щодо цього об’єкта.

Незважаючи на це, в деяких місцевих ЗМІ періодично з’являється матеріал одного і того ж змісту, однак під різними заголовками та під різним авторством. У ньому використовуються фрази «скандал з вини влади», «чиновники своїми судовими позовами хочуть скасувати результати торгів та забрати базу підприємців». Тим самим, очевидно, хтось хоче ввести в оману громадськість з метою дискредитувати Рівненську обласну раду та її керівництво, ба, більше – вчинити тиск на суд у своїх інтересах.

«Прикро, що ті, хто замовляє такі матеріали, ще без остаточного рішення суду, хочуть вплинути на думку громадськості, роздувають ситуацію, маніпулюють фактами та, власне, зчиняють скандал, – переконаний голова обласної ради Олександр Данильчук. – Підписуючи позов, я мав єдину мету – відстояти інтереси територіальної громади Рівненської області, кошти якої є в цьому об’єкті, і обласна рада зобов’язана їх захищати. Так роблять у всіх цивілізованих правових державах – вирішують такі справи в судах».

Олександр Данильчук наголосив на тому, що за процедурою, перш, ніж повернути кошти, які громада свого часу вклала в цей об’єкт, необхідно визначити майнову частку. Сьогодні це зробити неможливо, не скасувавши результати торгів.

«У той же час такої ситуації можна було б уникнути, – переконаний голова обласної ради. – По-перше, одразу як стало відомо, що право власності на цей об’єкт на 100% зареєстроване за державою, а регіональне відділення Фонду держмайна готує його продаж, ми звернулися до Фонду держмайна України, його регіонального відділення, до Державного агентства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Рівненській області з проханням припинити приватизацію та визначити майнову частку обласної ради. Наші листи були проігноровані, а об’єкт продано.

Тоді обласна рада звернулася до переможців торгів – ТОВ «Транс-Н» листом, в якому застерігала не підписувати угоду купівлі-продажу, бо є такі застереження. Підприємство це не зупинило. Тож, вважаю, обласна рада діяла за законом і виключно в інтересах громади області, яка свого часу також інвестувала в цей об’єкт», – підсумував Олександр Данильчук.