СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:42

«Європейська солідарність»: Погоджена Зеленським «формула Штайнмаєра» легітимізує окупацію Донбасу і Криму (+ВІДЕО)

Парламентська фракція «Європейська солідарність» не має наміру миритися з підписанням «формули Штайнмаєра», що легітимізує окупацію Донбасу і Криму, йдеться у відеозверненні фракції «Європейська солідарність», текст якого озвучив народний депутат цієї фракції, п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Підписання зазначеної формули російського походження … де-факто означає ослаблення або навіть зняття санкцій проти РФ, легітимізацію російської окупації окупованого Донбасу, легітимізацію незаконного референдуму Криму та незаконної анексії Криму. Ми твердо підкреслюємо: ми ніколи не підемо на це, ми солідаризуємось з тими акціями і з закликами, які сьогодні звучать серед ветеранів, і ми не дамо зруйнувати українську державу», – сказав Порошенко в відеозверненні, оприлюдненому у вівторок увечері.

Він підкреслив, що «формула Штайнмаєра» «кардинально змінює послідовність дій, які були передбачені мінськими угодами, відкидає дорожню карту мінських угод, яка була запропонована спільною позицією України, Німеччини Франції в «нормандському форматі».

«Не можна відкинувши компонент безпеки, який забезпечує повне виведення іноземних окупаційних військ з української території, роззброєння незаконних збройних формувань, забезпечення участі українських політичних сил і українських кандидатів у виборчому процесі, повернення тимчасово переміщених осіб і їх активну участь у виборчому процесі – без цього ніякі вибори не можуть бути визнані легітимними і такими, що відповідають вільному волевиявленню українських громадян», – сказав Порошенко.