СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:21

Готовність Рівненської АЕС до зими перевіряє інспекція зі столиці

На Рівненській АЕС за участю представників дирекції з нагляду за безпекою НАЕК «Енергоатом» стартувала комісія з перевірки готовності електростанції до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Із квітня поточного року на Рівненській АЕС для роботи її об’єктів в умовах сезонного зниження температури впроваджено значний комплекс спеціальних робіт – 137 організаційно-технічних заходів, на реалізацію яких передбачено 8 мільйонів 754 тисячі гривень.

З 1 по 4 жовтня стан готовності РАЕС до роботи в ОЗП представники комісії оцінюватимуть за шістьма основними напрямками.

Зокрема, перевірятиметься підготовка технологічного устаткування, трубопроводів, арматури; електротехнічного обладнання; підготовка внутрішніх систем опалення, теплопостачання, вентиляції; підготовка будівель, споруд і підземних комунікацій; підготовка персоналу, проведення інструктажів, забезпечення спецодягом; підготовка транспорту і засобів пожежогасіння, а також підготовку об’єктів соцкультпобуту.

До слова, на сьогоднішній день усі заплановані організаційно-технічні заходи виконано на 100%, підготовлено низку необхідних документів та надано попередній акт готовності РАЕС до ОЗП.

Результати оглядів та обходів буде відображено в акті готовності Рівненської АЕС до роботи в ОЗП 2019-2020 років, який в подальшому буде направлений на розгляд в НАЕК «Енергоатом» та профільне міністерство.