СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:29

Лікарі Рівненщини освоюють електронний реєстр пацієнтів

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Рівненщині впроваджується електронний реєстр пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання.

Наразі цей реєстр пілотно запрацював в медичних закладах Рівненського району. На черзі тестове впровадження реєстру в Сарненському та Березнівському районах. І доки триває впровадження реєстру лікарі медичних закладів області проходять навчання роботи з ним, аби бути готовими до роботи з новою інформаційною системою.

Запровадження даного реєстру в усі медичні заклади дозволить лікарям вторинного рівня мати доступ до усіх результатів обстеження пацієнта, що, у свою чергу, допомагатиме лікарям встановлювати більш точний діагноз.

Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок розповідає, що розроблений реєстр дозволяє підключити близько тисячі користувачів. В першу чергу це будуть сімейні лікарі та лікарі – кардіологи вторинного та третинного рівня. Для його впровадження було придбано та передано для лікарів нова оргтехніка. А в обласній лікарні облаштований центр обробки даних.

«В межах реалізації проекту для користування реєстром нами було закуплено та передано лікарям 320 ноутбуків, та 260 багатофункціональних пристроїв, а для забезпечення стабільної роботи системи було придбане мережеве та серверне обладнання. Також для захисту персональних даних впроваджується комплексна система захисту інформації. Таким чином сімейні лікарі та лікарі-кардіологи матимуть змогу отримувати оперативні та захищені дані про обстеження та історії хвороб їхніх пацієнтів», – розповів Сергій Рибачок.

Він також зазначив, що до даного реєстру заплановано підключити усі амбулаторії нашої області та кардіологічні відділення районних та обласної лікарень. Наразі лікарі проходять навчання роботи з реєстром. А вже після цього реєстр пацієнтів буде поетапно впроваджуватися в нашій області.