СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:05

На Рівненщині від нардепа-кнопкодава зі «Слуги народу» вимагають скласти мандат

Від народного депутата України зі «Слуги народу» Сергія Литвиненка, що представляє у парламенті три райони Рівненщини – Березнівський, Костопільський та Сарненський, вимагають скласти депутатський мандат. 

Підставою для цього, є зафіксований рухом «Чесно» факт «кноподавства» Литвиненком, тобто голосування карткою іншого депутата у його відсутність.

«Це грубе і ганебне порушення законодавства. І Зеленський, і партія «Слуга народу» обіцяли з цим нещадно боротися. А сам Литвиненко зобов’язався у Меморандумі, який же особисто й підписав, добровільно скласти депутатський мандат у випадку кнопкодавства.

Ну що ж, вперед. Будь мужиком, дотримай обіцянки. Склади мандат! А якщо ні, то партія має примусити цього горе-депутата це зробити. Бо очищення влади від порушників законодавства, в першу чергу потрібно починати із власних рядів…», – каже засновник сайту «Рівненські новини» Андрій Андрощук.

За його словами, найближчим часом будуть підготовлені звернення до керівництва парламенту, фракції та партії«Слуга народу», а також президента України Володимира Зеленського з вимогою ініціювати процедуру позбавлення депутата-кнопкодава мандату.