СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:42

Перед приїздом Зеленського на Рівненщину поліція звітує про боротьбу із нелегальним видобутком бурштину

Із початку року за результатами проведених відпрацювань на Рівненщині вилучено 52 мотопомпи, 19 одиниць транспорту та майже 172 кг «сонячного» каміння.

Про це звітує у мережі Фейсбук ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Слідчими підрозділами розпочато 100 проваджень за порушення правил охорони надр та 31 — за незаконне придбання, отримання, зберігання бурштину, здобутого злочинним шляхом.

За фактами вчинення опору працівникам поліції під час виявлення та документування правопорушень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину-сирцю, у поліції області відкрито 14 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що завтра, 10 вересня Рівненщину із робочим візитом відвідає президент України Володимир Зеленський. Основна мета поїздки – представлення нового голови Рівненської обласної державної адміністрації.

Однак, як повідомили наші джерела в Офісі Президента однією із головних тем також має стати і проблема незаконного видобутку бурштину на Півночі області. Наш співрозмовник каже, що у результаті візиту Зеленського на Рівненщину, не виключені і кадрові висновки серед керівництва ГУ Нацполіції в області.