СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:15

Рівнянку призначили міністром фінансів у новому Уряді

Рівнянку Оксану Маркарову сьогодні, під час засідання Верховної ради України призначили міністром фінансів в уряді нового прем’єр-міністра Олексія Гончарука. 

Відповідне рішення підтримав 281 депутат.

До призначення на посаду Оксана Маркарова більше року спочатку виконувала обов’язки, а потім була міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана.

Довідково. Оксана Маркарова – народилася 28 жовтня 1976 року у місті Рівне. У 1999 році отримала диплом магістра з екології в Києво-Могилянській Академії. У 2000 році в США проходила практику в Світовому банку у Вашингтоні, у групі банків та фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії. Далі навчалася в Університеті Індіани, де у 2001 році здобула ступінь магістра в галузі міжнародних публічних фінансів та торгівлі, отримавши відзнаку за відмінність в навчанні та нагороду найкращого міжнародного студента.

У 2003 році очолила інвеситиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 року. У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів України, керівником апарату Міністерства фінансів, а у квітні 2016 року першим заступником міністра фінансів. 8 червня 2018 року, у зв’язку з відставкою Олександра Данилюка, призначена в.о. міністра фінансів України.

22 листопада 2018 року Верховна Рада України затвердила Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів.

Заміжня. Чоловік — відомий банкір та бізнесмен Данило Волинець. Разом з чоловіком виховують чотирьох дітей.