СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:11

У Рівному спільноту педагогів початкової школи готували до другої сходинки Нової української школи

За лічені дні розпочнеться новий навчальний рік 2019-2020. Для вчителів перших класів – це новий старт, з хвилюваннями, десь трішки з невпевненістю, але з бажанням спробувати свої сили, застосувати набутий досвід, випробувати знання, які отримали під час підготовки на тренінгах та на онлайн платформі.

Для вчителів других класів – це друге дихання! Адже вже сміливо готові вирушити до нових перемог незважаючи на нові випробування. А для вчителів 3-4 класів – це золотий період підготовки до роботи в НУШ, маючи змогу всі нововведення, методики і стратегії впровадити в свою практику ні в якому разі не втрачаючи жодного дня.

Перший рік реформи, мета якої – створити таку систему освіти, в якій дитина отримує набір навичок, а не багаж знань, які важко застосувати в реальному житті, минув. Але він назавжди увійде в історію, бо він був першим роком, коли діти вчилися не так як їхні батьки і ми з вами. Це був перший рік великомасштабної реформи НУШ в історії освіти України. Це був дуже складний рік, але рік глибинної роботи, невичерпної віри в те, що ми вийдемо обов’язково на бажаний результат.

Педагоги початкової школи – вчителі 1 та 2 класів, керівники шкільних методичних об’єднань, заступники директорів, які курують роботу початкової школи, зібралися разом на серпневих методичних зустрічах 22 серпня 2019 року на базі Рівненського навчально-виховного комплексу №2 «Школа-ліцей» (директор Нагорний А.Я., заступник директора Божок Л.І.). Методична зустріч проходила у форматі тьюторингу програмка зустрічі додається). Учасники серпневої зустрічі обговорили всі важливі моменти впровадження НУШ, перші кроки успіху та проблем. Досвідом першого року роботи в НУШ поділилися вчитель РКГ «Престиж» Порадюк Оксана Миколаївна, заступник директора СпШ «Центр надії» Полюхович Світлана Олександрівна та мама минулорічного першокласника ЗОШ №9 Ляшок Ірина Олександрівна. Перед початком методичної зустрічі всі учасники взяли участь у фідбеку готовності до роботи в НУШ. Результатами поділилася вчитель НВК №2 Носко Інна Адамівна.

Альберт Енштейн казав, що не можна робити ті самі речі і очікувати на інший результат. Так само й в Новій українській школі не можна зі «старими думками» щось винаходити і реформувати. Найперше потрібно почати змінювати мислення. Якщо Ви не вірите, що людина може змінюватися, готуйтеся вже сьогодні опинитися на узбіччі завтрашніх днів. Дуже важливо, щоб учителі початкових класів, на яких лягло основне навантаження, сприйняли ідею нової школи як власну філософію.

Наступні дві години саме були присвячені важливим ідеям Нової української школи. Педагоги працювали в секціях за своїми напрямками. Робота проходила в активній формі, учителі навчали вчителів, справжні професіонали своєї справи передавали свої напрацювання колегам. Сподіваємось, що такі зустрічі допомагають освітянам напередодні початку навчального року долати невпевненість, озброюватись необхідними рекомендаціями, порадами та важливим досвідом.