СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:01

У Рівному відбулися обласні змагання газодимозахисників Служби порятунку «101»

20 серпня на території спортивного комплексу ГУ ДСНС України у Рівненській області пройшов обласний конкурс серед ланок газодимозахисної служби оперативно-рятувальних підрозділів Рівненщини.

Цей захід проводиться щорічно і має за мету, насамперед, підвищення рівня готовності рятувальників до дій за призначенням та покращення професійної майстерності особового складу підрозділів, перевірку фактичного рівня теоретичних знань та практичних навичок газодимозахисників області, повсякденним завданням яких є розвідка, порятунок людей, гасіння пожеж та евакуація матеріальних цінностей з непридатного для дихання середовища.

Цьогорічна програма конкурсу складалася з трьох етапів: теоретичні завдання, підтягування на перекладині, одягання на швидкість апаратів на стисненому повітрі, приведення їх у бойову готовність та проходження смуги перешкод на тренувальному комплексі.

У другому етапі конкурсу професійної майстерності на звання «Кращий газодимозахисник» серед пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС України у Рівненській області: І-місце виборов Медведь Вадим начальник караулу 2-ї ДПРЧ майор служби цивільного зихисту, ІІ-місце Меленюк Вадим пожежний-рятувальник 4-ї ДПРЧ старший сержант служби цивільного захисту, ІІІ-місце Ващук Вадим начальник караулу 19-ї ДПРЧ капітан служби цивільного захисту. У другому етапі конкурсу професійної майстерності на звання «Кращий майстер гаходимозахисної служби» серед пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС України у Рівненській області: І-місце Правосуд Ярослав старший майстер 8-ї ДПРЧ прапорщик служби цивільного захисту, ІІ-місце Хомич Василь майстер 18-ї ДПРЧ сержант служби цивільного захисту, ІІІ- місце Корхут Василь пожежний-рятувальник 5-ї ДПРЧ старшина служби цивільного захисту.

«Під час гасіння пожеж, порятунку та евакуації людей нашим вогнеборцям досить часто доводиться працювати у приміщеннях будівель з високою температурою чи в підвалах зі складним плануванням, які вщент заповнені отруйними продуктами горіння. Для ефективної роботи в таких умовах в пожежно-рятувальних підрозділах діють ланки газодимозахисної служби. Саме завдяки їх роботі у нашій області щорічно вдається врятувати десятки людських житті та успішно ліквідувати сотні пожеж», – наголосив полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук.