СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:39

На Рівненщині КП «Дубноводоканал» не допустило інспекцію до проведення позапланової перевірки

Комунальне підприємство «Дубноводоканал» Дубенської міської ради не допустило інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу до проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у частині виконання приписів, виданих за результатами планової перевірки КП «Дубноводоканал», проведеною з 04.01.2019 року по 17.01.2019 року. 

Протягом 2015-2019 років територіальними органами Державної екологічної інспекції України під час заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства КП «Дубноводоканал» ( адреса м. Дубно, вул. Гірницька,3а) встановлювалися факти наднормативних скидів забруднюючих речовин зі зворотними водами в р.Іква, що є порушенням вимог статті 44 Водного кодексу України.
За фактами виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства відповідальні посадові особи КП «Дубноводоканал» притягувалися до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, розраховувалися збитки та пред’являлися претензії на відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог водоохоронного законодавства, видавалися обовязкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень.
КП «Дубноводоканал» неодноразово не виконувалися приписи Інспекції, що дає підстави вважати наявною небезпеку для довкілля внаслідок забруднення водних ресурсів та є порушенням статті 50 Конституції України.

По даному факту проінформовано Рівненську обласну адміністрацію. Матеріали скеровано до Головного управління національної поліції в Рівненській області та прокуратури Рівненської області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого вчинення посадовими особами КП «Дубноводоканал» правопорушень, передбачених статтями 366 та 242 Кримінального кодексу України.