СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:12

У Зеленського вже вважають підозрюваних в корупції «свинарчуків» професіоналами (+ВІДЕО)

Майбутній народний депутат від «Слуги народу» Анна Коваленко заявила, що генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін, який пов’язаний з корупційним скандалом в оборонному секторі, «професійна людина».

Про це вона сказала в ефірі телеканалу «UA: Перший», – повідомляють Букви.

Так, на питання про ставлення Коваленко до Букіна вона заявила: «Я вважаю, що він професійна людина».

У той же час, на уточнення ведучої, чому команда Президента збирається міняти главу МОЗ Уляну Супрун, пояснюючи це «запитом суспільства», в команді не вважають, що потрібно поміняти причетних до корупційного скандалу керівників оборонних підприємств, майбутній нардеп сказала:

«Коли ви говорите, що хтось пов’язаний з корупційними скандалами – потрібно дочекатися рішення суду. Це перша історія. Друга, яка стосується підходів до… або змін підходів до управління, змін прізвищ людей і так далі, я вам просто пропоную почекати поки депутати складуть присягу і фактично зміниться у нас законодавча гілка влади, потім сформується Кабінет Міністрів і ви почуєте прізвища».

Варто відзначити, що Павло Букін був призначений главою концерну «Укроборонпрому» у лютому 2018 року.

В лютому поточного року журналісти програми «Наші гроші» повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський нібито був учасником мільйонних схем по розкраданню в оборонному комплексі. Журналісти стверджували, що Ігор Гладковський разом з партнерами організував приблизно в 2015 році поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства нібито переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. У розслідуванні стверджувалося, що керівництво концерну «Укроборонпрому», зокрема і Павло Букін знало про шахрайські оборудки і схвалювало їх.

Згодом п’ятий президент України Петро Порошенко підтримав відсторонення від посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського через оприлюднення журналістського розслідування.