СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:22

Депутат Рівнеради Роман Яворський: «Місто спить. Прокидається «Павлівна»

Депутат Рівненської міської ради Роман Яворський розповів про наливайку, яка діє на Боярці у Рівному та її власницю «Павлівну».

«Місто спить. Прокидається «Павлівна». «Павлівна» – це жінка, яка керує розливайкою Боярці («Алкогольний відділ «ГАРІЛКА» на Ринку на Дубенській,44а).

«Павлівній» закон не писаний. Заборона Рівненським міськвиконкомом продажу алкоголю після 22 години для неї не указ. Коли пізньої ночі за черговим викликом місцевих мешканців до неї приїжають поліцейські, вона робить вигляд, що затрималася на роботі і просто миє підлогу. А алко-магазин ніби вже давно не працює.

Хоча щодня до глибокої ночі «особливий» прошарок рівнян п’є в неї оковиту. Мало того, алкоголь також беруть із собою на вулицю і розпивають на дитячому майданчику. А потім, вибачте на слові, сцють попід сусідніми будинками, царапають машини, розкидають сміття, кричать і співають, а деколи й б’ються.

Минулого тижня я разом з місцевими мешканцями спілкувалися із «Павлівною» і просили не споювати район. Просити не перший раз. Пообіцяла, що не буде. А вчора після опівночі я навмисне приїхав перевірити, чи дотримається обіцянки «Павлівна», чи втримається від спокуси заробити у п’ятничний вечір. І що я побачив?

Опівночі вікна в магазині горять, як і щоки її постійних відвідувачів. Вчора тут був ажіотаж – від молодого до старого. Ближче до першої години ночі почали шуміти. І тут вибігла сама «Павлівна» зі словами: «Ведіть себе тихіше, бо «бляді з вікон» зараз нову будуть писати на мене заяви і визивати на виконком, мене к чорту через вас закриють»… Я викликав поліцію. За півгодини спостережень з автомобіля для себе чітко з’ясував, що до «Павлівної» погано доходить.

Боярка спить. Прокидається «Павлівна». Щоб заробити грошей на зеленому змієві, на сльозах сімей, на спокої мешканців житлового масиву…

Ми ще з вами не закінчили, «Павлівна». Ваша розливайка – це сором і біль Боярки. Якщо вам мало ненависті тисяч людей, що живуть поруч, я, як депутат міськради від мікрорайону, задію всі можливі юридичні законні механізми, щоб зупинити ваші знущання над простими людьми і зробити так, аби підприємницькою діяльністю ви займалися ЗАКОННО.

А зараз послухайте уважно, шановна. Місто спить. Прокидається «Павлівна»… І о 22:00 зачиняє свою розливайку й їде додому. Вам все зрозуміло, «Павлівна»?… Поки прошу по доброму. Бо нас із мешканцями тисячі, а ви – одна. Прислухайтесь!», – зазначив міський депутат.