СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:11

Бюджет «Вересу» на цей сезон складе 10-12 мільйонів гривень

Президент рівненського «Вереса» Іван Надєїн розповів про фінансову складову існування народного клубу у новому сезоні, а також – про стратегію його розвитку у найближчі місяці.

– Іване Олексійовичу, чи завершенні вже юридичні формальності для створення публічного акціонерного товариство?

– Ми підписали заяву про створення публічного акціонерного товариства. Пройшли аудит. Це стосується громадської спілки «Народний клуб «Верес» Рівне». Отримали аудиторський висновок. Документи – подаються. Вже на початок серпня чекаємо рішення комісії про створення юридичної особи. Буде місяць на формування статутного капіталу. За нашими оцінками, десь на вересень вийдемо з оплаченим статутним капіталом. Відповідно – з тими акціями, які зможуть бути проданими на загал.

– Якою бачите стратегію розвитку клубу на найближче майбутнє?

– Ми подолали важкий етап. Команда була в складній ситуації. Ми закрили значну частину боргів. Втримали команду. Прийняли рішення щодо кандидатури головного тренера. Маємо вже 9 новачків. Відбулося певне оновлення команди. Команда пройшла тренувальні збори, продемонструвала непоганий результат. Сподіваємося на хороший початок сезону. Перед командою стоїть конкретне завдання – вихід до Першої ліги у цьому сезоні. Зараз наш план орієнтований на це.

І найголовніше – це повернути команду у Рівне. Тому і виникла ідея провести передсезонну презентацію команди на будівельному майданчику стадіону «Авангард». Бо якщо не буде команди – навіщо тоді стадіон?

– Чи можете озвучити бюджет команди у новому сезоні? Це будуть здебільшого кошти інвесторів, чи бюджетні також?

– Міська рада запросила нас у цей проект. І міська рада обіцяла приблизно 25% фінансування. Ми очікуємо, що бюджет клубу складе 10-12 мільйонів гривень на цей сезон. Ми вже сформували спонсорські пакети. Їхній обсяг – приблизно 5 мільйонів гривень. З багатьма зі спонсорів – вже є домовленості. Все інше – фінансуватимуть акціонери. Ми запрошуємо усі компанії, які виявлять бажання долучитися до нас. Сподіваюся, ми створимо проект, де шляхом викупу акції публічне акціонерне товариство фінансуватиме більшу частину видатків, які не закриє спонсорський пакет.

Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне)