СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:21

На Рівненщині запрацював розважально-адаптивний табір

Карате, басейн та майстер-класи – літній табір «Фенікс» запрацював для дітей з особливими освітніми потребами.

Табір при ресурсному центрі підтримки інклюзивної освіти працює на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Інклюзивно-ресурсний центр працює лише з квітня, а вже має перші успіхи та гарні ініціативи. Одна з таких – літній табір «Фенікс». Це надзвичайно гарна подія, як і для дітей, так і для батьків. Тут малеча буде розважатись, вчитись та відпочивати, а тим часом батьки будуть спокійно ходити на роботу та займатись власними справами. Нагадаю, що зараз в  області працює ІРЦ. Ще 7 плануємо відкрити», – зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.


Відвідувати «Феніск» будуть 13 діток віком від 7 до 12 років. Для них запланована цікава програма: піскова та арт-терапія, віртуальна реальність, майстер-класи та квести, карате, басейн та фізкультхвилинка.

«Приємно знати, що діти з особливими потребами можуть не лише розважатися, а й навчатися в легкій та доступній формі під керівництвом досвідчених та відповідальних вчителів. Сьогодні це лише перший день – відкриття. А вже завтра 13 дітей з Рівненщини стануть постійними відвідувачами розважально-адаптативного табору», -розповідає кандидат в Народні депутати України по ВО №152 Олексій Муляренко.

Упродовж двох тижнів з ними працюватимуть тренери-педагоги, психологи, та фахівець зі здорового харчування.


«Це комфортне психологічне середовище, де кожна дитина може себе вільно та комфортно почуватися. Ми хочемо ще раз нагадати суспільству, що діти з особливими освітніми потребами можуть легко адаптуватися, просто треба створити їм комфортні умови», – розповіла директор центру підтримки інклюзивної освіти Оксана Колодич.