СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:32

Рівненську АЕС перевірила інспекція МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) провело планову інспекцію на енергоблоці №3 Рівненської АЕС, на якому триває середній планово-попереджувальний ремонт.

Інспекція проводилась в період 25-26 червня поточного року на енергоблоці №3 РАЕС в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

До складу інспекції увійшли інспектори МАГАТЕ Мансіпе Хіменес Дієго та Рашід Мамунур за участю головного спеціаліста – державного інспектора інспекції з ядерної безпеки на РАЕС Держатомрегулювання Ігоря Кубая.

У ході інспекції, метою якої було проведення фізичної інвентаризації ядерного палива на енергоблоці №3 РАЕС, інспекторами МАГАТЕ перевірено приладами ICVD та DCVD відпрацьоване ядерне паливо в басейні витримки; візуально перевірено активну зону реактора за допомогою телекамери машини перевантажувальної; встановлено EOSS печатки на транспортний канал між активною зоною та басейном витримки; замінено металеві печатки на модулях SDIS та телекамерах.

По завершенню перевірки у ході дебрифінгу обговорено результати проведення інспекції та терміни проведення наступної інспекції на РАЕС.

Як зазначив начальник лабораторії ядерного палива відділу ядерної безпеки РАЕС Борис Ястремський, цілі інспекції досягнуті, зауважень до її проведення немає.